Bilsemester i Europa som barnfamilj

Europa är en fanatiskt världsdel. Att åka på bilsemester på kontinenten är härligt. Ni kan vandra i Alperna, åka till Disneyland eller ta en tur till Storbritannien.

Bilsemester

Det är något särskilt med att åka på bilsemester. Man hinner se och upptäcka så mycket. Umgås och ha kul i bilen. Visst, det kan också bli lite gnäll och bråk, men det är en del av familjelivet. Om ni inte har en nog stor bil eller om bilen ibland krånglar, kan ni hyra bil under semestern. Det som är smart med att hyra bil är att ni alltid får hjälp ifall det skulle hända något. För en längre semester är det också skönt att verkligen ha utrymme. Att alla barnen sitter bra. Ta med gasolkök, så kan ni laga mat eller värma vatten till kaffe överallt.

Planera semestern

För att skapa en bra semester som passar er som familj kan ni läsa resemagasinet Vagabond för att hitta roliga äventyr. Då kan ni skapa en bra bilrutt. En rolig början är Tivoli i Köpenhamn garanterat uppskattat av både barn och vuxna. Om ni vill vandra finns det familjevänliga leder i Alperna. I Tyskland och Frankrike finns det fullt med intressanta slott att besöka. Och gamla fantasieggande ruiner. Om ni kör bil är det smart att övernatta i stugor på campingar. Då kan barnen springa runt och leka tämligen fritt, vilket kan vara skönt efter flera timmar i bilen. Reser ni under högsommaren är det klokt att boka boende långt i förväg för att garanterat få en sovplats till rimligt pris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *