Familjesemester i Stockholm på liten budget

Det är viktigt att alla barn får besöka vår huvudstad Stockholm. Men det kan vara dyrt att turista i Stockholm för en barnfamilj. Här kommer budgettipsen.

Bo på vandrarhem

För att göra boendet i Stockholm så billigt som möjligt kan ni bo på vandrarhem eller i en stugby lite utanför stan. Ju närmare kusten, desto dyrare blir det. När ni bokar boende ska ni dock försäkra er om goda kommunikationer. Ni vill inte behöva ta en buss till bussen, för att sedan sitta på ett pendeltåg i 40 minuter.

Sevärdheter

Det är mysigt att bara gå omkring i Stockholm och titta på Gamla Stan och city. Visa barnen både slottet och Riksdagen. Byggnader som ibland syns på tv. Ni kan sedan ta båten från Slussen över till Djurgården. PÅ Djurgården finns de riktigt stora attraktionerna: Gröna Lund, Vasamuseet och Junibacken. Alla barn bör få gå in på Vasamuseet minst en gång i livet. Se i förväg om det finns museum som erbjuder prisvärda familjepaket. En annan attraktion är tunnelbanan: att ska tunnelbana och titta på folk är en billig upplevelse som många barn (och tonåringar) uppskattar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *