Så inreder du barnens rum

När det kommer till att inreda barnens rum är det många aspekter att ta hänsyn till. Man vill såklart att barnrummet ska vara mysigt, samtidigt som det ska vara praktiskt organiserat och uppmuntra till lek. Här kan du läsa mer om vad du kan tänka på inför nästa gång du ska ge småttingarnas rum ett lyft.

Tänk extra smart kring förvaringen

Förvaring är kanske inget man vill lägga ner den där lilla extra energin på – gör det i alla fall. I längden blir hela vardagen så mycket smidigare om det finns tillräckligt bra förvaringslösningar i barnrummet.

Se över varendaste möjlighet, kan du få in lådor under sängen eller i bokhyllan? Det är en fantastisk känsla att verkligen kunna städa barnets rum trots den överväldigande mängden leksaker i det.

Inred barnens rum utifrån intressena

Barnrummet är en fristad, småttingens chans till andrum. Även om det är skönt med ett prydligt och städat rum är det viktigt att barnet kan känna att hen får ta plats i det egna utrymmet. Försök därför att anpassa inredningen efter hens intressen.

Har barnet exempelvis en särskild favoritfärg eller älsklingsfigur?

Du måste inte överdriva, även det lilla gör skillnad för barnets hemtrevnad. Det behöver inte heller bli så fasligt dyrt att inreda barnrummet. Mixa inredning från en möbelbutik med sådana prylar du fyndar på loppmarknader, det gör att du får ännu mer möbler för pengarna.

Engagera barnet i inredningen

Att engagera barnet i inredningen kan ju verka givet. Ibland blir det dock så att vi vuxna har så bråttom att vi inte tar oss tiden att låta barnen vara med.

Gör det till en utflykt att kolla på och välja inredning, prata och lyssna massor under tiden. Du kommer definitivt bli klokare på vad barnet villhöver.

Kanske allra viktigast: låt barnet få vara med när rummet väl ska inredas rent praktiskt. Vem älskar inte att pyssla och måla?

Om hen känner sig delaktig i rummet redan från början ökar också chanserna att hen kommer fortsätta ta hand om det.

Inred med interaktiva barnmöbler

Sängar som är slott eller bilar och väggar som är griffeltavlor, det finns mängder av sätt att göra rummet till ett äventyr. Kombinerade leksaker och möbler gör barnrummet interaktivt och hjälper dig dessutom att ta till vara den begränsade ytan på bästa vis.

Möblera längs väggarna i rummet

Genom att möblera längs väggarna får barnet en stor lekyta i rummets mitt. Lägg en mysig matta mitt i rummet – eventuellt en lekmatta med bilbana – för att göra det skönare att sitta på golvet.

Det här var tips på hur du kan inreda barnens rum. Lycka till med inredningen och glöm inte bort att ha kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *