Stärk familjen med olika aktiviteter

Den viktigaste relationen barn har är den till föräldrarna. Relationen ger barnet möjlighet att kunna uttrycka sig, känna sig sedd och betydelsefull samt lära sig hur man är gentemot andra människor. För att ha en bra relation till dina barn är det perfekt att stärka den med olika familjeaktiviteter. Det finns massor med saker en familj kan göra tillsammans. Det behöver heller inte vara något avancerat utan det finns massor att göra som inte ens kostar pengar. Att odla och påta i trädgården är en sak som du kan göra med dina barn. Låt till exempel barnet plantera några egna fröer som hen kan ta hand om. Gå in på flo-rea.com och beställ fröer. Du kan hos fröbutiken flo-rea.com hitta mängder med olika fröer. Ett tips är att låta barnet själv välja vilka fröer som ni ska plantera.

Fyll på relationskontot med aktiviteter

Att odla och plantera blir ett projekt som ni kan ha från våren ända till hösten. Det blir en gemensam nämnare som ni naturligt kan mötas kring. Att påta i trädgården och ta hand om växterna som ni odlar kan även öppna upp för trevliga samtal. Att bara vara tillsammans i varandras närvaro är också något som stärker relationen. Ett tips för att stärka relationerna i familjen är att ha ett så kallat relationskonto. Det är en bra metafor som du kan använda för att regelbundet göra saker som är positiva för familjen. För att relationskontot ska vara på plus behöver du hela tiden göra insättningar på det kontot i form av aktiviteter. Tänk på att det i första hand handlar om att få ett bra samspel med barnet och i andra hand att det är en rolig aktivitet. Att ha en pratstund i soffan eller att kramas är saker som fyller på relationskontot.

Både kvalité och kvantitet är viktigt

När det kommer till familjeaktiviteter är det bra om hela familjen gör saker tillsammans men det är även bra att ha egen tid med barnet på tu man hand. Om du har flera barn är det viktigt att planera in egentid med varje enskilt barn. När det kommer till familjeaktiviteter är det en bra idé att göra saker som du själv uppskattar. Både kvantitet och kvalitet räknas när det kommer till tid med barnen och familjen. Tid tillsammans i vardagen är lika viktig som en uppstyrd aktivitet.

Gör saker utomhus

Det finns mängder med olika saker som familjen kan göra tillsammans. Naturen erbjuder många olika möjligheter till gemenskap. Att gå på promenad i naturen, grilla tillsammans, cykla, ha en picknick, fiska eller göra en hinderbana tillsammans är några exempel. Att äta middag ute är en enkel men väldigt trevlig aktivitet. Försök att anpassa aktiviteterna till barnens ålder och vad de tycker är roligt. Att träna tillsammans kan också vara en bra grej, då får dessutom alla välbehövlig motion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *