Inred familjens badrum funktionellt

Badrummet i en familj är ett rum som alla vill och behöver använda. Ju fler personer som finns i familjen desto fler vill använda badrummet. Det är värt att ha ett stort badrum som är funktionellt för att inte behöva trängas på kvällen eller morgonen när alla vill vara där. Om du har äldre barn som ockuperar badrummet är två stycken toaletter guld värt att ha. Ett tips för att verkligen få ett badrum som fyller familjens behov är att investera i en bra handdukstork. Om du dessutom väljer en snygg handdukstork som matchar duschen och handfatet kommer du få ett badrum som är inredningsmässigt tilltalande.

Spara på vatten med rätt badrumsblandare

För en familj är det bra att ha ett stort tvättställ som skapar bra med plats för alla som vill tvätta sig. Det kan vara en fördel att ha ett lägre monterat tvättställ för att barnen ska nå. Annars fungerar det även bra att ha en badrumspall som barnen kan stå på för att kunna tvätta sig utan problem. När det är många som använder badrummet kan det vara en bra idé att ha en badrumsblandare med sensor eller en blandare som är vattensparande för att undvika att mer vatten än nödvändigt används.

Satsa på ett stort badkar eller dusch

Badkar är fantastiskt att ha när du har barn, speciellt små barn. Alternativet är att ha en stor dusch. Om det är möjligt kan det vara bra att ha en dubbeldusch för att rymmas. Det är bra om du har flera barn som ska duscha tillsammans eller med dig. Det är väldigt praktiskt med en toalettsits som har ett mjukstängande lock. Barn har en tendens att annars smälla igen toalettlocket i tid och otid.

Använd halkskydd på golvet

För att undvika olyckor i badrummet är det bra att ha halkskydd. Små barn springer ofta och då kan det lätt hända en olycka. Satsa även på bra badrumsförvaring. Ju fler personer det är desto fler saker att hålla ordning på. Inred med fina inredningsdetaljer för att göra badrummet hemtrevligt. Ett tips när det kommer till handdukar är att alla har en egen färg på handduken, då är det svårt att ta fel när alla hänger på handdukstorken. Om du ska renovera badrummet har du större möjligheter att anpassa det efter familjens behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *