Det är inte alltid enkelt att få ihop mat och familjelivet på flera plan. Barn har en stark vilja och om du har fler än ett barn kan det vara svårt att laga mat som alla gillar. Det är inte sällan som det även råder tidsbrist och idétorka kring mat. Det finns massor med bra tips och knep för att maten ska bli enklare och samtidigt vara till belåtenhet för alla. Frukost är ett viktigt mål på dagen men oftast vill alla ha olika frukost. Om du vill ha inspiration till frukost hittar du massor med inspiration på nätet. Ett bra tips är att ställa fram olika knäckebröd och olika pålägg för att alla i familjen ska få i sig en bra frukost.

Servera en matig och näringsrik frukost

Knäckebröd med olika matiga tillbehör är helt perfekt att starta dagen med. Det går att ha allt från avokado och ägg till gravad lax på en knäckemacka. Det är inte enkelt att servera frukost till många men med rätt inspiration går det att hitta på massor med bra alternativ. Att ha flera olika knäckebröd hemma är en bra idé, då finns det alltid en bra frukost att äta. Till olika knäckebröd och tillbehör är det perfekt att dricka färskpressad juice eller en god smoothie. Smoothies och juice är sådant som barn brukar uppskatta. För vuxna är kaffe och te också gott till.

Underlätta middagarna

När det kommer till middag är det också svårt att behaga alla i familjen. För att det ska bli så bra som möjligt är det en god idé att ha ett familjemöte i början på veckan där alla får komma till tals och komma med önskemål på mat. Då slipper du även komma på alla middagsförslag och det är lättare att komma hem när maten redan är planerad. När alla har kommit till tals är det lättare att alla blir nöjda och glada. Försök även att åka och storhandla för att inte behöva handla på vägen hem från jobbet. Ett annat bra tips är att göra ett riktigt storkok så att det räcker till två måltider. Då är det en dag i veckan där ingen behöver laga någon mat. Alla små tips och trix för att underlätta vardagen och livet är guld värda.

Laga mat tillsammans med barnen

För att få barn att gilla mat är det en bra idé att involvera dem i matlagningen. Barn brukar vilja hjälpa till och känna sig behövda. Att de får vara med och hjälpa till kan även väcka en lust att smaka på nya saker. Det är även trevligt att få en stund tillsammans efter en hel dag ifrån varandra. Du kan helt enkelt slå två flugor i en smäll: laga mat och vara tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *