Måla om efter småbarnsperioden

De flesta föräldrar skulle nog hålla med om att större delen av deras hem anpassas efter barnen, speciellt under småbarnsåren. Men när barnen blir lite större kan ett avstamp till en ny period i livet firas med att ta hand om just huset lite extra. Här kommer några tips och råd.

Lyxa till det med proffshjälp

När barnen börjar krypa, gå, upptäcka, undersöka och testa hej vilt är risken stor att både väggar och golv råkar ut för rätt hårda tag. Det bankas med leksaker, spills och tappas, och vilket hem har inte råkat ut för de klassiska målningarna på väggarna; alla barns favorit? Med små barn i huset är det inte alltid helt lätt att fixa till de skavanker som uppstår – det är sällan man som förälder orkar dra igång en ommålning eller slipa golven när det är full fart runt omkring. Man väntar, och tiden rullar på.

Men sen, efter några år, när barnen börjar bli lite större och spillet och målandet upphör, då kan det vara dags att piffa i ordning huset igen. Det kan också bli ett firande för hela familjen att ni går in i en ny fas, med större barn som klarar mer på egen hand. För er föräldrar kan firandet bestå av att anlita professionella målare som fräschar upp väggarna med ny färg eller tapeter, och att kunna inreda med mer än bara slagtåliga dekorationer. Småbarnsåren i all ära; de må vara tuffa och underbara på samma gång, men som vuxen är det onekligen rätt skönt att kunna återfå lite av den gamla elegansen i hemmet.

Ta det i omgångar

Beroende på när ni gör er lilla renovering så får ni avgöra hur mycket oömma inredningsdetaljer som kan komma tillbaka. Även om barnen är lite äldre lär det förmodligen fortfarande vara roligt med både bollar, spring och bus, men då kan det också vara bra att komma ihåg att fixandet av huset också kan få gå i omgångar. Att ta tillbaka en del och fräscha upp väggarna efter småbarnsåren är en härlig start, sedan kan mer komma efterhand som barnen bli ännu äldre. Hur ni gör är det bara ni som avgör, men visst kan det vara skönt med en uppstart i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *