Spara pengar genom planerade inköp

Att ha barn är inte billigt och om familjen är stor med många barn går det åt en hel del pengar. Att få ihop ekonomin och dessutom kunna spara pengar kan vara en utmaning. För att få en bra ekonomi är det viktigt att ha en budget samt ha koll på utgifter och inkomster. För att få pengarna att räcka längre är ett tips att planera alla inköp. När du ska köpa teknikprylar till familjen är det verkligen bra att tänka till innan du köper. Jämför priserna mellan olika nätbutiker och se var du får produkten till bäst pris. Det kan också vara värt att vänta tills det blir rea. Det är också bra att verkligen fundera om prylen du ska köpa behövs. Gör inga förhastade köp. Att i första hand laga en teknikpryl är ett bra tips om du vill minska kostnaden. Det finns bra nätbutiker som har teknikdelar.

Planera mer och spara tid

Samma planering gäller när du ska handla mat till familjen. Planera veckan måltider på förhand, skriv en inköpslista och när du är i butiken handlar du enbart det som finns på listan. Att handla efter säsong, äta mer vegetariskt och köpa storpack är små knep som på sikt kan ha stor positiv effekt på ekonomin. Om du inte planerar dina inköp kommer du förmodligen hem med en hel massa saker som du absolut inte hade tänkt köpa. En bra planering av inköpen resulterar också i att du behöver ta färre beslut under veckan gällande mat. Förutom att du sparar pengar på att planera sparar du även tid.

Involvera hela familjen i sparandet

Om familjen ska försöka spara pengar är det en bra idé att försöka involvera hela familjen i sparplanerna. Att spara tillsammans kan ha sina utmaningar men att göra det ihop som en familj ökar chanserna att lyckas. Sätt upp sparmål med barnen och bestäm vad ni sparar till så att ni har ett mål i sikte. Bestäm tillsammans vad familjen ska göra för att nå målen. Det kan vara att sälja saker som inte används eller minska matsvinnet. Ett positivt socialt grupptryck inom familjen gör att du och resterande medlemmar av familjen hjälps åt att hålla fast vid planen och målet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *