Spara pengar på barnens kläder

Barn kostar mycket pengar och kläder är en utgiftspost som oftast är stor i barnfamiljer. Det är lätt att det går åt stora summor när barnen ska ha nya kläder. Barn växer och behöver såklart ständig påfyllning i garderoben, men det finns några bra och smarta knep för att spara in lite pengar på kläder. Ett tips är att köpa kläder som är av bra kvalité. Om du ska köpa nya snygga märkeskläder ska du kolla in Lyle and Scott som har både trendiga och klassiska plagg. Plaggen är slitstarka och har bra kvalité. Plagg av bra kvalité brukar ha en längre livslängd och när barnet har vuxit ur plagget finns det stor chans att du kan sälja det på second hand-marknaden. Om du kan sälja urväxta kläder får du lite pengar tillbaka som du kan lägga på de nya plaggen. Det är också bättre att lägga mer pengar på färre plagg än att köpa många av sämre kvalité. Kläder som har dålig kvalité går snabbt sönder vilket gör att du får kasta dem, måste köpa nya och kan inte sälja dem.

Planera dina inköp av kläder

För att få bättre pris på dina märkeskläder och kvalitetsplagg är det en bra idé att dels handla på nätet men också vänta tills det är rea. På nätet kan du jämföra priser mellan olika nätbutiker för att hitta det bästa priset. När det är rea kan du verkligen göra fynd på plagg som du ändå har tänkt att köpa. Genom att planera dina inköp och invänta de klassiska reatillfällena kan du sänka dina kostnader rejält. Att hålla utkik efter rabattkoder är bra eftersom du med hjälp av dem kan reducera priset ytterligare.

Fynda på begagnatmarknaden

Något som både gynnar din plånbok och miljön är att handla second hand. Du kan verkligen göra fynd när du handlar second hand. Det finns exempelvis många märkeskläder som fortfarande är som nya. En annan fördel med att handla begagnade kläder är att det inte är lika frustrerande om barnet inte hunnit använda kläderna så mycket om de varit billiga i inköp. Du kan säkert minska dina klädkostnader med 50 procent om du handlar allt begagnat. Att laga kläder är också smart att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *